• Симултанка

  • Студијско путовање

  • Шаховска секција

  • Мали мајстори

  • Излет Ученика

ОШ "Милан Ракић"

Нови Београд, Војвођанска 62

office 365

Професионална орјентација

Photos icon

Уџбеници за школску 2020/2021

book page turn 03

Јеловник у боравку

kruska 01

Узбуњивање

Alarm clock disabled icon 1

Пријава корисника

Само за регистроване кориснике

Сада на сајту

Ko je na mreži: 182 gostiju i nema prijavljenih članova

ОШ „MИЛАН РАКИЋ” У ПРОЈЕКТУ „У БИТ СА СВЕТОМ”

    У марту 2020. године наша школа је учествовала у јавном конкурсу за доделу средстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења, а који сваке године спроводи Министарство правде Републике Србије. Школи су том приликом одобрена средства за набавку тридесет три таблета са оловкама и пратећом опремом, као и за опремање учионице математике додатним електроинсталацијама.

 tableti 01

 Пројекат „У бит са светом” (бит као синоним за ударац у ритму, за суштину ствари и  основну јединицу меморије рачунара) замишљен је у сврху осавремењивања наставе (превасходно наставе математике и информатике) коришћењем садржаја и алата који су доступни на интернету. Идеја је да се код ученика обучавањем у току наставе подстиче самостално учење из разних извора знања, на српском и страним језицима ( претежно енглеском), а уз помоћ математичког и информатичког језика и записа. Жеља нам је да деца коришћењем савремених технологија уче и напредују темпом који њима одговара, да добијају повратне информације о сопственом напредовању, упоређују различите изворе знања и начине излагања, размењују материјале, решавају онлајн тестове, савладавају извесне садржаје кроз анимације и видео материјале и, по потреби, користе таблет као е-свеску.

02

    Таблети су као справе најприближнији мобилним телефонима, а њих деца од свих апарата најрадије користе, па је занимљиво описменити их за ”паметну” употребу ових уређаја. Нови таблети су замишљени као помоћно средство у учионици јер су свеска и оловка и даље незаменљиви када је у питању учење математике.

    У школи ћемо их користити и у оквиру обогаћеног једносменског рада, као и за програмирање микробитова (малих ручних рачунара на којима се извршавају једноставнији програми), које је донирала британска влада.

04

 

 С обзиром на све проблеме са којима се сусрећемо у ситуацији пандемије коронавируса, ми до данашњег дана нисмо успели да са својим ђацима истински поделимо радост кроз практичан рад на новим уређајима. Ипак, на вест да је школа добила нове андроид апарате деца реагују одушевљено и са захвалношћу. Уграбили смо и један час на коме су ђаци једне групе одељења шестог разреда инсталирали Mајкрософт Tимс апликације на таблетима. Верујемо да ћемо их у будућем раду са радошћу користити.

03

    Овим путем се захваљујемо Министарству правде на томе што су препознали нашу намеру и издвојили средства.

                                                                         

  1. 9. 2020. године                                                Велиборка Пешић, наставник математике

 

 

Ритам радног дана

ritam radnog dana

Дани отворене школе

Phet симулације

new phet logo3

Erasmus

eu flag co funded pos rgb right

Бројач посета

00289994
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Prošli mesec
Укупно
257
263
257
6103
14536
289994

Your IP: 3.236.204.251
19-10-2020 17:17