• Симултанка

 • Студијско путовање

 • Шаховска секција

 • Мали мајстори

 • Излет Ученика

ОШ "Милан Ракић"

Нови Београд, Војвођанска 62

Отворена врата

Завршни испит

Издавање простора

Бесплатни уџбеници

book 004 150

ПП служба

icon 090a

office 365

Професионална орјентација

Photos icon

Уџбеници за школску 2021/2022

otvorena knjiga

Јеловник у боравку

giphy

Узбуњивање

Alarm clock disabled icon 1

Пријава корисника

Само за регистроване кориснике

Сада на сајту

Ko je na mreži: 127 gostiju i nema prijavljenih članova

Свечани пријем првака

Свечани пријем првака је

1. септембра 2023. године

у 18 часова

у дворишту школе

 

Обраћање Ђорђа Милићевића, вршиоца дужности министра просвете ученицима осмог разреда основне школе у сусрет завршном испиту

У име свих запослених у Министарству просвете и своје лично име, Вама, ученицима који завршавате осми разред основне школе желим пуно успеха на предстојећем завршном испиту, који чини обавезну завршницу основног образовања и васпитања.

Током три дана завршног испита имаћете прилику да покажете знања која сте стекли током основне школе, као и склоности ка одређеним професијама. Верујемо да ће знање које будете показали на овом испиту бити довољна и сигурна основа за упис жељене средње школе. Као што и сами знате, одабир средње школе једнаје од најважнијих и најлепших одлука у животу и верујемо да сте се значајно посветили овим плановима.

Важно је да овом испиту приступите без треме, са пуном концентрацијом и да на сва питања одговарате пажљиво и након што добро промислите, јер имате довољно времена за то. Важно је и да проверите одговоре пре него што предате своје тестове. Верујемо да ћете на трећем (изабраном) тесту показати да сте донели најбољу одлуку о избору теста и да ћете искористити прилику да своје склоности ка одређеним наукама изразите у пуном капацитету.

Користимо ову прилику да се захвалимо и вашим наставницима, осталим запосленима у школи, као и вашим родитељима на сарадњи и подршци у овом процесу важном за све нас.

Такође, желимо вам пуно успеха у наставку школовања, очекујемо да будете истрајни у постизању најбољих образовних успеха у средњој школи и на факултету, јер се тако стварају бројне прилике и изазови за постизање укупног личног, породичног и професионалног напретка.

Ваш,

Ђорђе Милићевић, вршилац дужности министра просвете

potpis vd ministra

Природа је мој свет

   Ученици II/3 радо учествују на конкурсима које организује Дечији културни центар Београд. Поводом годишњице рођења наше славне песникиње Десанке Максимовић, расписан је VIII литерарни конкурс ,,Природа је мој свет". Наша ученица  Лара Марсенић освојила је 1. награду!. Присуствовала је 22. маја додели диплома и награда које је уручио песник Слободан Станишић. Том приликом награђени ученици погледали су и представу ,,Маштајмо са Десанком Максимовић"

    Честитамо Лари и надамо се новим, лепим песмама!

priroda je moj svet Lara Marsenic b . . . . . .

учитељица Јелена Цибулски

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:
 • будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs;
 • покренете услугу на Порталу еУправа;
 • закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.
Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
 • извод из матичне књиге рођених;
 • уверење о пребивалишту;
 • уверење о похађању припремног предшколског програма;
 • потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење.*
* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара или у војној здравственој установи.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 20. марта 2023. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Напомена 3: Уколико неко од родитеља из техничких разлога не може да се пријави преко портала еУправе додатну подршку може добити од административног радника школе на број телефона 063/88-26735 (Драган Малчевић).

Ритам радног дана

Дани отворене школе

Phet симулације

new phet logo3

Erasmus

eu flag co funded pos rgb right

 

 

 

 

Бројач посета

01031348
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Prošli mesec
Укупно
550
616
6392
550
32645
1031348

Your IP: 3.237.31.191
01-10-2023 20:33