• Симултанка

  • Студијско путовање

  • Шаховска секција

  • Мали мајстори

  • Излет Ученика

ОШ "Милан Ракић"

Нови Београд, Војвођанска 62

Отворена врата

Календар такмичења

calendar 03

Завршни испит

Издавање простора

Бесплатни уџбеници

book 004 150

ПП служба

icon 090a

office 365

Професионална орјентација

Photos icon

Уџбеници за школску 2021/2022

otvorena knjiga

Јеловник у боравку

giphy

eTwinning projekat

Logo

 

eTwinning projekat pod nazivom OUR TARGET LANGUAGE, OUR TARGET CULTURE (Učenje engleskog jezika kroz upoznavanje kulture) je uspešno završen. Ovaj projekat, koji je trajao deset meseci od septembrado juna, obuhvatio je učenike uzrasta od 11 do 14 godina i pružio im priliku da kroz razne aktivnosti unaprede svoje znanje engleskog jezika i veštine korišćenja informacionih tehnologija i Web 2 alata. Projekat je vodila nastavnica engleskog jezika, Radmila Kovačević.
Projekat je krenuo u septembru, a uključili su se učenici iz Srbije, Turske, Grčke, Španije, Francuske i Poljske.
Tokom oktobra, učenici su dobili saglasnosti roditelja, prijavili se na Twinspace platformu, predstavili sebe i svoju školu na Padletu, i osmislili zanimljive slogane.
Novembar je bio posvećen aktivnostima upoznavanja poznatih ličnosti iz Engleske. Učenici su pripremali slike i kratke biografije koristeći različite Web 2 alate. Pored toga, urađeni su inicijalni testovi za procenu znanja učenika i nastavnika.
U decembru su učenici istraživali englesku tradiciju čaja u pet kroz prezentacije i pitanja. Takođe su pripremali kolače i peciva, snimali video materijale i delili svoje recepte, a zatim je organizovana čajanka, gde smo sve to degustirali uz engleski čaj.
Januar je bio posvećen istraživanju života i dela Agate Kristi. Učenici su upoznali njenu životnu priču i diskutovali o njenom tajanstvenom nestanku.
Februar je bio posvećen Danu sigurnijeg interneta, gde su učenici učili o pravilima bezbednog korišćenja interneta. Putem video poziva komunicirali su sa učenicima izdrugih zemalja.
U martu su učenici pripremali vizuelni rečnik jednostavnih poslovica, fraza i idioma na engleskom jeziku, koristeći Web 2 alate i crtanje.
April je bio mesec za formiranje timova iz različitih zemalja i pripremu logoa projekta.
U maju je su internacionalni timovi radili na izradi zajedničkog kalendara pomoću IKT alata, a u junu su pripremani sertifikati za učesnike i izloženi rezultati projekta.
Na kraju projekta, učenici su pokazali izuzetnu kreativnost i stekli nova znanja i veštine.

eTwinning 01 . . . . .